depressiepreventie EVENEMENT programma
voor gemeenten

een rol voor de gemeente

Als gemeente kun je ‘Laat Het Licht Aan’ inzetten voor depressiepreventie op grotere schaal! Zet een prachtig en belangrijk evenement in en geef de depressiepreventie sector een hoognodige boost. 

Meerdaags event met meerdere activiteiten

Pak depressie preventief aan, laat het niet urgent worden

'Laat Het Licht Aan' bij meerdere scholen, op meerdere dagen

Vervul als gemeente een verbindende en faciliterende rol

Creëer media attentie, voeg waarde toe en laat jezelf zien

Kick-off event voor relaties, zorgwerkers, scholen en media

Workshops en Masterclasses van lokale en landelijke organisaties

Professioneel georganiseerd door Throughout Productions

Maatwerk mogelijkheden (want overal is het anders)

Een waardevol programma

Kwaliteit, passie, daadkracht en een bijzonder hoopvolle boodschap voor de jongeren in uw gemeente. 

Wij gaan jullie helpen dit evenement succesvol neer te zetten in jullie gemeente.

Wij hebben ervaring met het spelen van de voorstellingen voor grote groepen en het organiseren van een feestelijk kick-off moment voor scholen en relaties. 

Kick-off event

Op de eerste dag van het event is er een kick-off voor de relaties van de gemeente

Jullie relaties

Zorginstellingen, GGD, JGZ, wijkagenten, psychologen, schooldirecties, etc.

3 voorstellingen / dag

Tijdens deze week spelen we meerdere voorstellingen voor meerdere scholen per dag.

Masterclasses

De Masterclass depressie-preventie wordt gegeven aan belangstellenden.

Workshops

Inschrijving bij workshops op diverse locaties voor en door professionals

Media aandacht

We werken samen met de lokale en provinciale omroep voor extra aandacht.

Registratie

De kick-off en de voorstelling worden professioneel opgenomen voor later gebruik

Organisatie blauwdruk

Wij leveren de draaiboeken, de callsheets, zorgen voor de techniek en de uitvoering.

Wethouder Jeugdzorg Bloemendaal

Suzanne De Roy van Zuidewijn

“Het kwam echt binnen, indrukwekkend! Depressie is dichterbij dan wij denken. 350 jongeren belanden iedere maand op de spoedeisende hulp, na een mislukte zelfmoordpoging.

Onwaarschijnlijk goed dat hier op deze manier aandacht voor wordt gevraagd. Deze voorstelling laat me niet los, daar ben je nog wel even mee bezig. Depressie komt zoveel vaker voor, dan we soms denken. Het is niet eenvoudig, het is geen klein probleem, het is niet zomaar een griepje wat je oplost”. 

Wethouder Jeugdzorg Amsterdam

Simone Kukenheim

“De isolatie voor jongeren is destructief. Covid lockdown was de druppel. Net op het moment dat het voor hun belangrijk was, kwamen de muren op ze af. Dat is pittig en daar gaan we nog heel wat jaren voor moeten zorgen.

Ik ben er van overtuigd dat we een momentum hebben, jongeren hebben veerkracht, maar wat gaan we er aan doen. Je kunt niet iedereen beschermen voor tegenslagen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat iemand er goed aan toe is. In staat zijn om nét wat anders naar de dingen te kijken, zodat je weer verder kan. En dat is ook het verhaal van Jarno. ” 

Leerlingen

Scholen

kickoff event

Professionals

Misschien binnenkort bij jullie in de gemeente?

Suzanne De Roy van Zuidewijn

Wethouder jeugdzorg in Gemeente Bloemendaal: “Indrukwekkende voorstelling. Onwaarschijnlijk goed dat hier op deze manier aandacht voor wordt gevraagd.”

Willem van Leunen

Willem van Leunen, producent van de voorstelling: “Toen Covid voor de deur stond, konden we twee dingen doen. Stoppen met het bereiken van jongeren, of toch doorzetten en het verschil blijven maken.”

Teachers in Media

René Visser en Evelien Abendanon zijn onderwijs professionals: “Ik was echt onder de indruk. Jongeren kunnen hier echt wat aan hebben. Het kan tot hele mooie resultaten leiden om depressie beter bespreekbaar te maken.” 

Catherine Keijl

Catherine Keijl: “Als je je shit voelt, ben je een loser als je dat zegt. Je zegt niet zo makkelijk dat je in de put zit. Er wordt makkelijk over gedaan. Hoe meer mogelijkheden er zijn om over te praten, hoe beter het is.”

Sipke Jan Bousema

Sipke Jan Bousema: “De wereld wordt steeds grilliger en daarom is het zo belangrijk dat er voor jongeren een voorstelling als deze over depressie wordt gemaakt. Ik gun het iedereen om deze voorstelling te bekijken.”

Sjors van der Panne

Sjors van der Panne: “Ik denk dat depressiepreventie in theater een mooi middels is om mensen te bereiken. Er wordt tegenwoordig wel vaker therapeutische voorstellingen gemaakt. Het is erg nodig.”

logo throughout productions

“de basis onderdelen die we voor het event inzetten”

Depressiepreventie is nu belangrijker dan ooit.
Veel leerlingen hebben tijdens de coronacrisis een mentale klap te verduren gekregen en kunnen daar niet altijd op eigen kracht bovenop komen.

Voorstellingen

De voorstelling kan voor meerdere scholen binnen de gemeente worden gespeeld. In een online gemeente event-pagina, worden alle scholen, klassen en niveau’s van de leerlingen ingedeeld. Op meerdere dagen kunnen in meerdere theaters drie voorstellingen per dag worden gespeeld. 

MasterClasses

In het theater worden de Masterclasses gegeven en zijn er lezingen bij te wonen van lokale en landelijke professionals en organisaties. In de Masterclass van ‘Laat Het Licht Aan’ ligt de nadruk op het leren bespreken van depressie en sombere gedachten bij jongeren. 

Service & Lessen

Via het event-portal kunnen lessen worden gedowload, die de docent in de klas kan geven ter voorbereiding op de voorstelling. Ook zijn er nazorg pakketten en andere service gerelateerde onderdelen, zoals een community platform beschikbaar. 

 

veilig, doordacht en grondig getest

intimiteit door anonimiteit

De voorstelling wordt gespeeld in theaters of een schooltheater. In theaters is het goed mogelijk om de directe omgeving van de bezoeker te controleren, waardoor de focus van de kijker volledig ligt op de voorstelling en het verhaal. In samenwerking met de school en het theater wordt een plan opgezet over de indeling van de zaal. De leerlingen worden ‘door elkaar gehusseld‘ geplaatst in de zaal. Dat heeft tot gevolg dat de leerling tijdens de voorstelling niet naast iemand zit die hij zelf heeft uitgekozen. De reden dat wij dit doen is dat de leerling zich daardoor goed kan concentreren op het verhaal, in plaats van afleiding zoeken bij zijn buurman.

Dat is nodig bij een onderwerp als het bespreekbaar maken van depressie. Wij noemen deze methode van plaatsing in de zaal ‘intimiteit door anonimiteit’. Doordat de leerling even anoniem is, ervaart hij het verhaal op een intiemere (persoonlijkere) manier.  

DOWNLOAD de

brochure

Een beknopte brochure van alle producten van het ‘Laat Het Licht Aan’ programma. 

Liever per post ontvangen? 

Wacht niet te lang! Nu is er momentum en kunnen we depressie op een mooie manier #samen aanpakken.

Bespreek samen wat de mogelijkheden en wensen zijn! 

Quotes na de voorstelling

Deze voorstelling is echt een aanrader! Neemt je mee in het verhaal van Jarno, hoe hij en zijn moeder omgingen met de sombere gedachten waar Jarno in vast zat. En ook… wat helpt om ermee om te gaan. De voorstelling geeft inzichten, verschillend perspectief, weet te boeien en te raken.

Wanda Franssen

Bezoeker, Premiere Laat Het Licht Aan

Jarno snijdt met zijn voorstelling: “Laat het licht aan” een onderwerp aan wat in onze huidige maatschappij onderbelicht is. Met zijn voorstelling kaart hij de problematiek aan rondom een zeer urgent probleem. Depressiviteit preventie is nu belangrijker dan ooit. Veel leerlingen hebben tijdens de coronacrisis een mentale klap te verduren gekregen en kunnen daar niet altijd zelf bovenop komen. Als mentor van verschillende leerlingen met mentale problemen zie ik van dichtbij wat de bezuinigingen hebben gedaan met de geestelijke gezondheidszorg. Daarom is het zo goed dat Jarno met deze voorstelling aandacht vraagt voor dit probleem.

Anoniem

Docent en Mentor, Havo 2 en 3

“Ik vond het een erg leerzame voorstelling. Er werd duidelijk gemaakt hoe je met depressie om moet gaan.
De scènes in de voorstelling waren erg herkenbaar en leek alsof het écht op dat moment gebeurde. Ook vond ik het echt heel mooi gezongen! Aanrader!” 

Kate

Leerling, Pieter Groen, Katwijk

“Deze theater voorstelling heeft veel herinneringen bij mij los gemaakt. Er kwamen voor mij veel herkenbare dingen in voor. Ik vond dat erg moeilijk, want dat zijn verre van leuke herinneringen. Na de voorstelling werd ik ook erg verdrietig en kon ik niet direct naar de les. Ik ben even ergens gaan zitten met mijn mentor en Jarno. Dat was erg goed voor mij, omdat ik een overeenkomst met Jarno had en konden we er daardoor goed over praten. Ze hebben mij heel goed geholpen. De voorstelling heeft zeker iets bij mij los gemaakt en toen kon ik er goed over praten. De voorstelling heeft het licht bij mij weer aangezet.”

Anoniem

Leerling, Montessori Lyceum Zeist

“Ben oprecht dankbaar dat jullie hiermee naar jongeren gaan. Want waar het voor de een zal helpen om een ander te begrijpen (of juist zichzelf), zullen er ook zijn die zich eindelijk in delen herkennen of zich gehoord voelen. Ik voelde me gehoord, in elke seconde, voor, tijdens en na. Dankjewel dat jullie dit doen en dat ik erbij mocht zijn.”

Nanette Panhuizen

18 Jaar, Amsterdam

“Ik vond het een mooie, leerzame voorstelling die liet zien hoe je met depressie om kan gaan.
Ik had het gevoel dat alle leerlingen goed meekeken en luisterden, we zaten helemaal in het verhaal. Dat kwam denk ik doordat de scenes zo goed nagespeeld werden alsof het leek dat het echt op dat moment gebeurde. En door de goede zang! Ik denk dat iedereen het een interessant onderwerp vond en er ook, net als ik, veel van geleerd heeft.” 

Belle

Leerling, Pieter Groen, Katwijk

De Cast

Jarno Korf - 'Jarno'

Jarno Korf

Artistiek Directeur, CO Founder en acteur in de voor hem autobiografische voorstelling.

Jarno (24) heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor muziek en musical theater. Afgestudeerd in 2020.

Bij Throughout is hij als artistiek directeur verantwoordelijk voor de inhoud van de voorstellingen.

Tegelijkertijd is hij ook meewerkend voorman. Hij speelt voorstellingen, houdt zich met sales bezig en de organisatie van het bedrijf.

Hanneke Engels - 'Emma'

Hanneke Engels

Hanneke Engels is een in Bemmel woonachtige zangeres en actrice. Ook wel bekend van Soldaat van Oranje, Sisteract en The Elephantman

In 'Laat Het Licht Aan' vertolkt Hanneke de rol van 'Emma' de moeder van 'Jarno'.
Ze wilt Jarno helpen, maar kan ze dat eigenlijk wel? Doet ze teveel haar best?

Nikki van Rossum - 'Psycholoog'

Nikki van Rossum

Musicalactrice, schrijfster en kunstenares. Geboren in 1991 in Amstelveen. Net als Jarno opgeleid aan de Frank Sanders Akademie. Afgestudeerd in 2015.

Nikki vervult de rol van 'Psycholoog' in 'Laat Het Licht Aan'.

#samen aan de slag?
plan vrijblijvend een afspraak in

Share This