THEATERVOORSTELLING | LESSEN | MASTERCLASSES | EVENTS


wij spelen voor alle leerjaren en niveaus van het VO

'LAAT HET LICHT AAN' voor scholen

Depressiepreventie is een cruciaal aspect van het bevorderen van het welzijn en de emotionele groei van jongeren op scholen. Ons 'Laat Het Licht Aan' programma biedt middelbare scholen een effectieve en toegankelijke manier om het bewustzijn rondom depressie te vergroten en een veilige omgeving te creëren waarin leerlingen zich begrepen en gewaardeerd voelen. Door middel van onze boeiende theatervoorstelling, interactieve lessen, docentenhandleiding en masterclass voor onderwijsprofessionals, stellen we scholen in staat om depressiepreventie een integraal onderdeel van hun onderwijsaanpak te maken en samen te werken aan een veerkrachtigere toekomst voor onze jongeren.


De theatervoorstelling


laagdrempelig en effectief 

speciaal gemaakt voor jongeren

'Laat Het Licht Aan' is een krachtige en meeslepende theatervoorstelling die speciaal is ontwikkeld om jongeren te informeren en te inspireren over depressiepreventie. De voorstelling maakt gebruik van een mix van drama, muziek, dans en multimedia om op een indringende en toegankelijke manier het onderwerp depressie aan de orde te stellen. Hierbij worden realistische en herkenbare situaties en personages gepresenteerd, waardoor de leerlingen zich kunnen identificeren met de problematiek en de emoties die aan bod komen.

creeer een veilige omgeving 

maak depressie bespreekbaar

De voorstelling is ontworpen om jongeren aan te spreken en een open en eerlijk gesprek over depressie en mentale gezondheid te stimuleren. Door het taboe rondom deze onderwerpen te doorbreken, moedigt 'Laat Het Licht Aan' leerlingen aan om hun gevoelens en ervaringen te delen, elkaar te steunen en hulp te zoeken wanneer dat nodig is. De voorstelling vormt daarmee een belangrijk startpunt voor het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving op school, waarin jongeren zich begrepen en gewaardeerd voelen.wij komen naar jullie toe

bij jullie in de buurt 

Bij 'Laat Het Licht Aan' begrijpen we het belang van een lokale aanpak en het betrekken van de schoolgemeenschap bij onze programma's. Daarom komen we naar uw school toe en werken we samen met u om een geschikt theater in de buurt te vinden, waar de voorstelling gespeeld kan worden. Door samen te werken, kunnen we een optimale ervaring bieden aan de leerlingen en zorgen voor een naadloze integratie van het programma in uw onderwijsomgeving, terwijl we tegelijkertijd de lokale gemeenschap betrekken bij het bevorderen van mentale gezondheid en depressiepreventie bij jongeren.

alles wordt voor jullie geregeld 

wij ontzorgen

Bij 'Laat Het Licht Aan' nemen wij de volledige organisatie van het evenement voor onze rekening, zodat scholen zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Wij regelen alle aspecten van het evenement, van de technische voorbesprekingen met het theater, het opstellen van de planning en draaiboeken, tot aan de begeleiding van de leerlingen in de zaal. Ons ervaren team zorgt voor een soepele en zorgeloze ervaring, zodat u erop kunt vertrouwen dat alles tot in de puntjes is geregeld en uw leerlingen een onvergetelijke en leerzame voorstelling kunnen bijwonen.

voor de leerlingen is het heel herkenbaar 

waargebeurd verhaal

De 'Laat Het Licht Aan' voorstelling is gebaseerd op het indrukwekkende en waargebeurde verhaal van de hoofdrolspeler, Jarno. Op jonge leeftijd werd Jarno seksueel misbruikt, wat tijdens zijn puberteit leidde tot het doorstaan van depressies. Ondanks deze uitdagingen heeft Jarno veerkracht getoond en is hij sterker uit zijn ervaringen gekomen. Door zijn verhaal te delen, wil hij jongeren inspireren en hoop geven, hen laten zien dat het mogelijk is om moeilijke situaties te overwinnen en een positieve toekomst op te bouwen.


preventie educatie voor leerling en personeel


voor leerlingen:
2 lessen in de klas

Deze lessen zijn bedoeld om leerlingen voor te bereiden op de thema's van de 'Laat Het Licht Aan' voorstelling.

De lessen bevatten uiteenlopende activiteiten en discussies die jongeren helpen om hun kennis en begrip van depressie en mentale gezondheid te vergroten.

En om open en eerlijk met elkaar te communiceren over hun gevoelens en ervaringen.

Voor leerlingen:
borgingsles na afloop

De borgings-les is ontworpen om de opgedane kennis en inzichten uit de voorstelling en eerdere lessen te verankeren.

Deze les helpt leerlingen om de belangrijkste boodschappen te herinneren, om te reflecteren op hun eigen ervaringen en om concrete stappen te ondernemen om een veilige en ondersteunende omgeving op school te creëren.

voor docenten:

begeleiding

De docentenhandleiding is een waardevolle bron voor onderwijsprofessionals, die hen ondersteunt bij het integreren van depressiepreventie in hun onderwijsaanpak.

De handleiding bevat gedetailleerde informatie over de lessen, tips voor het faciliteren van discussies en activiteiten, en achtergrondinformatie over depressie en mentale gezondheid bij jongeren.

voor  personeel:

masterclasses

De 'Masterclass Depressiepreventie' is speciaal ontwikkeld om docenten beter in staat te stellen om met het moeilijke onderwerp van depressie om te gaan.

Tijdens deze masterclass krijgen docenten inzicht in de signalen van depressie bij jongeren, leren ze effectieve communicatie- en interventiestrategieën, en worden ze getraind in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving in de klas.


meer informatie / boekingen


meer weten?

Heeft u vragen over ons 'Laat Het Licht Aan' programma of wilt u meer informatie over hoe wij uw school kunnen ondersteunen bij depressiepreventie en mentale gezondheid? Neem dan gerust contact met ons op.

CRM form will load here