arrow_drop_up arrow_drop_down
Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Helaas geen verruiming van de lockdown

“Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord”, zegt de belastingdienst website. Het is al zwaar genoeg, toch zullen we nog een tijdje moeten uitzitten. Er is nog geen verdere verruiming van de lockdown aangekondigd. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

Het kabinet kijkt wel vooruit

Wel worden er kleine correcties gedaan op een aantal al bestaande maatregelen. Ook kijkt het kabinet vooruit. Vanaf 31 maart is er mogelijk meer ruimte voor versoepeling. Alleen als de cijfers het toelaten, kunnen bijvoorbeeld de terrassen en winkels open onder strikte voorwaarden.

Verlenging avondklok

Binnen blijven na 21:00 uur is helaas nog steeds nodig. Er zijn wel een paar uitzonderingen gemaakt voor de verkiezingen. Maar een verdere verruiming van de avondklok is vanwege de lockdown nog niet verantwoord.

Nog even volhouden met thuis werken

Voor jongeren zijn deze maatregelen extra belangrijk, de scholen blijven voorlopig nog dicht. In de media wordt steeds meer gesproken over de geestelijke gezondheid van jongeren. Wij hopen met Laat het licht aan een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het doorbreken van het taboe op het bespreken van depressie.

Heel praktisch en toegankelijk leer je in “Spoedcursus depressie-herkenning bij jongeren en volwassenen” waar je op kunt letten bij het voeren van (online) gesprekken. Welke symptomen springen eruit? En hoe leer je signaleren herkennen in verschillende situaties. Van online ontmoetingen op Zoom tot aan fysieke gesprekken. Leer de blokkades die bij jezelf in de weg kunnen zitten. Met belangrijke tips hoe je de juiste vragen kunt stellen en hoe je daarop kan doorvragen.
Waardevol voor iedereen die iemand kent die misschien een handje hulp kan gebruiken.

Contact

Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/03/08/verdere-verruiming-lockdown-nog-niet-verantwoord

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen