Is de voorstelling kostbaar?

Kostbaar is een woord dat vaak wordt geassocieerd met hoge kosten, maar in het geval van onze depressie preventie voorstelling 'Laat Het Licht Aan' zou dit kunnen worden gezien als een investering in de toekomst. Door onze voorstelling in te schakelen, investeren scholen in het welzijn van hun leerlingen. Onze voorstelling is ontworpen om leerlingen te helpen hun kennis over depressie te vergroten, waardoor ze beter voorbereid zijn om te gaan met de uitdagingen die ze in het leven tegenkomen. Dit is een kostbaar maar belangrijk onderdeel van hun welzijn in hun toekomstige leven.

€13,50 per kaartje voor de eerste 275 leerlingen
€10 van 275 tot 500 leerlingen
€4,50 vanaf 500 leerlingen

We spelen max 3 voorstellingen op 1 dag: startprijs €350 per voorstelling

Is het voor de school tijdrovend?

Wij begrijpen dat school een drukke agenda heeft, maar bij onze voorstelling 'Laat Het Licht Aan' nemen wij het organisatieproces volledig uit handen. Wij zorgen voor de benodigde communicatieblauwdrukken, contact met het theater en het organiseren van de voorstelling. Zo kunnen scholen zich volledig richten op het voorbereiden van de lessen en het begeleiden van de studenten.

Is depressie controversieel?

De 'Laat Het Licht Aan' voorstelling behandelt een controversieel onderwerp, maar wij werken samen met organisaties om ervoor te zorgen dat de leerlingen de voorstelling in een veilige omgeving kunnen ervaren. Wij stimuleren een open en eerlijke discussie over depressiepreventie, waardoor leerlingen bewust worden gemaakt van de risico's en kansen van depressie. Door middel van interactieve oefeningen en een krachtige boodschap, willen wij leerlingen helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Kan het negatieve gedachten oproepen?

Wij begrijpen dat het bespreekbaar maken van depressie of negatieve gedachten een gevoelige kwestie is voor scholen. We willen geruststellen dat we bij 'Laat Het Licht Aan' de negatieve gedachten niet als iets slechts zien, maar als een kans om een open gesprek aan te gaan met de leerlingen. We creëren een veilige omgeving waarin het bespreekbaar en aanvaardbaar is om je gevoelens te delen. De voorstelling is een kans om leerlingen te leren omgaan met negatieve gedachten, door te leren om ze te verwerken en te vervangen door meer positieve gedachten.

Is het risicovol voor leerlingen?

We werken nauw samen met organisaties om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen. We gaan verantwoord om met het delicate onderwerp en voeren een positieve boodschap uit: "Depressie en zelfmoord zijn geen onderwerpen om licht over te denken, maar er zijn middelen om je hier gedurende je leven doorheen te slaan". De voorstelling biedt een licht perspectief op deze kwestie en biedt de leerlingen de tools om het licht "aan" te laten.

Is het intimiderend voor docenten?

Onze voorstelling en het lespakket wordt niet als intimiderend ervaren door leerkrachten, omdat het voor leerlingen een kans biedt om nieuwe inzichten te verkrijgen. De voorstelling vindt plaats in een veilige omgeving waar leerlingen hun gevoelens en ervaringen kunnen uiten, waarmee ze kunnen voorkomen dat depressie hun leven overneemt. Door de voorstelling krijgen leerlingen de kans om inzicht te krijgen in hun eigen gevoelens en emoties, waardoor ze beter voorbereid zijn op wat er in hun leven komt.

Staat je vraag er niet bij?

Heb je nog andere vragen die niet beantwoord worden op onze veel gestelde vragen pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij staan voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Blijf op de Hoogte