De depressiepreventievoorstelling laat het relaas zien van de problematiek die Jarno in zijn puberteit heeft doorgemaakt en wat dit met hem persoonlijk gedaan heeft. Het is een voorstelling die de leerling zelf laat nadenken over het onderwerp, doordat er geen adviezen worden gegeven.
Veel jongeren in de puberleeftijd hebben te kampen met negatieve gedachten.
Wie ben ik, wat wil ik, doe ik het goed, waarom ben ik niet zoals anderen, waarom ben ik niet gelukkig? Twijfel over van alles en nog wat, die gemakkelijk kunnen uitmonden in somberheid en depressie."De mentale gezondheid van jongeren baart ons zorgen en initiatiefnemer Jarno Korf zet zijn eigen ervaring op een hele krachtige manier in om jongeren depressie te laten herkennen."
Veel jongeren in de puberleeftijd hebben te kampen met negatieve gedachten. Wie ben ik, wat wil ik, doe ik het goed, waarom ben ik niet zoals anderen, waarom ben ik niet gelukkig? Twijfel over van alles en nog wat, die gemakkelijk kunnen uitmonden in somberheid en depressie.
Jarno laat op overtuigende manier zien hoe somberheid, onmacht en boosheid leiden tot een gevoel waarbij suïcide een reële mogelijkheid wordt. Zijn moeder wil helpen maar bereikt juist het tegenovergestelde. Bureaucratie in de hulpverlening maakt dat hij zich van het kastje naar de muur gestuurd voelt en afhaakt. Het gevoel er alleen voor te staan en de twijfel of het allemaal goed zal komen komt op indringende wijze naar voren.
Deze voorstelling laat dat allemaal zien en kan jongeren de herkenning geven dat ze niet de enigen zijn. En dat erover praten en hulp vragen essentieel is. Ook houdt het de omgeving een spiegel voor. Hoe herken je signalen van depressiviteit bij je kind of leerling, hoe krijg je contact en ga je het gesprek aan?