arrow_drop_up arrow_drop_down
Hulp zoeken verboden voor Meghan door Brits koningshuis
8 maart 2021 

Hulp zoeken verboden voor Meghan door Brits koningshuis

De druk van het paleisleven

De druk van het paleisleven en alle verhalen over Markle zorgde er uiteindelijk voor dat ze niet meer wilde leven. Ze vertelde in het interview met Oprah Winfrey dat ze tijdens de zwangerschap niet alleen wilde zijn, uit angst om zichzelf iets aan te doen. “Ik zei dat ik ergens heen moest voor hulp. Vertelde: ik heb me nog nooit zo gevoeld, ik moet ergens heen. En kreeg te horen dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het instituut”.

Stap terug

Januari 2020 werd bekend dat Prins Harry en Meghan Markle een stap terug deden als leden van het Brits koningshuis. Ze deden afstand van hun officiële taken en verhuisde naar Californië, want Meghan komt daar vandaan. Ze zijn in verwachting van een dochter, hun tweede kind. Na lange speculaties over de relatie met de rest van de koninklijke familie deden Harry en Meghan hun verhaal in gesprek met Oprah Winfrey. “Dit voelt als een bevrijding”, vertelt Meghan.

Zwanger en hulp behoevend

Meghan verteld in het interview last te hebben gehad van verschillende situaties. Een van die situaties was het feit dat de koninklijke familie zorgen had over welke huidskleur de baby zou hebben, want Meghan is zelf van gemengde afkomst. Een andere situatie was de manier waarop ze afgebrand werd in de media en racistische commentaren te verduren kreeg, omdat de koninklijke familie dat toeliet voelde Meghan zich in de steek gelaten en dat stak het meest.  De druk en alle verhalen zorgde voor depressieve gedachten en de wil om te leven vervaagde voor Meghan.

Het interview is in Nederland dinsdag 9 maart om 20.30 uur te zien bij Net5. Of terug te kijken op de CBS site.

Leer over depressie- en zelfmoordpreventie op www.laathetlichtaan.nl

Praten over zelfmoord­gedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Over de schrijver
Jarno Korf is een van de makers van Laat Het Licht Aan en medeoprichter van Throughout Productions.
Reactie plaatsen