De In Beweging Prijs

Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. Afgelopen maand heeft de jury veel mooie aanmeldingen ontvangen. Er zijn vier initiatieven genomineerd die kans maken op een cheque van €50.000. De overige drie genomineerden winnen ieder €5.000.

Jury Pieter Van Den Hoogenband

"De mentale gezondheid van jongeren baart ons zorgen en initiatiefnemer Jarno Korf zet zijn eigen ervaring op een hele krachtige manier in om jongeren depressie te laten herkennen."

Oordeel van de Jury

De voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ wordt opgevoerd op middelbare scholen door het hele land. De nominatie geeft een heel andere invalshoek aan in beweging komen, maar past erg goed binnen de missie van de prijs om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. “We proberen eraan bij te dragen de energie en motivatie om te bewegen terug te vinden door de focus te leggen op depressiepreventie. Door daadwerkelijk te sporten, na het terugvinden van die energie en motivatie, gaat vervolgens de eigenwaarde nog verder omhoog”, vertelt initiatiefnemer Jarno Korf (25), die de voorstelling schreef op basis van zijn eigen ervaringen met depressies in de puberteit.

Samen met het team!

Blijf op de Hoogte